Manisalı Çelsan 6 Kıtada 75 Ülkeye İhracat Yapıyor
Temelleri 1965 yılında merhum Özer Kayın tarafından atılan Çelsan, Manisa ve Muradiye OSB’deki fabrikalarında tarım makineleri bölümüne yönelik üretimle dünyanın ilk 5 firması arasında yer almaktadır.
Çelsan, toprağa temas eden tarım makinelerinin yedek modülleri olan pulluk, disk ve toprak havalandırma ekipmanı gibi 4 bin farklı ürünü, Endüstri 4.0 ilkelerine uygun olarak yüksek teknolojiyle üretiyor.
Kendi alanlarında dünyanın ilk 5 şirketi arasında yer aldıklarını belirten Çelsan Yönetim Kurulu Başkanı Alihan Ayaydın, “Şirketin üçüncü kuşak yöneticisi olarak dedemizden aldığımız vizyon ve hizmet bayrağını yeni yatırımlarla genişletiyoruz. ve her yıl Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz. Bir atölyede başlayan üretim yolculuğumuza bugün Manisa ve Muradiye OSB’deki fabrikalarımızda 400 çalışanımızla devam ediyoruz. Muradiye fabrikamız toplam 17 dönüm, Manisa fabrikamız ise toplam 28 dönüm açık ve kapalı alana sahiptir. Tarım branşına uygun esneklik ve dayanıklılığa sahip bor çeliğini kullanarak ısıl işlemle elde ettiğimiz 4 bin farklı ürün kalemimiz var. Yeni kurduğumuz fabrikayla ivme kazandık. Hem ciro hem de üretim açısından her yıl yaklaşık yüzde 40 oranında büyüyoruz. Yeni sınırlar oluşturmaya devam ediyoruz. “Bölgede yeni fabrika alanı için arsa yatırımlarımız devam ediyor” dedi.
YALIN ÜRETİM MODELİ AYRICA VERİMLİLİĞİ ARTTIRIR
Rekabetçi piyasa koşulları karşısında Ar-Ge, dijitalleşme ve otonom makine teknolojilerine yatırım yaptıklarını kaydeden Alihan Ayaydın, yalın üretim modeliyle verimliliği de artırdıklarını söyledi.
Ayaydın şu bilgileri verdi: “Geçen yıl hizmete açtığımız Manisa OSB fabrikamızda Endüstri 4.0 sistemi ve otomasyonla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Otomasyonu kullanmak bize ve analiz ortağı olduğumuz firmalara değerli katkılar sağladı. Yalın üretim ideolojisiyle üretiyoruz. Bu konuda da danışmanlık alıyoruz. Dijitalleşme süreçlerimiz verimlilik odağıyla devam ediyor. Alanında lider dünya markalarına üretim yapıyoruz. İşlerimizin kalite standardı arttı, insan hatası azaldı, üretim hızımız arttı. Uzman ekibimiz sayesinde alınan siparişleri istenilen zamanda üretecek şekilde planlıyoruz. Ürün sevkiyatlarında da hızımız arttı. Bu alanda 58 yıllık köklü bir geçmişimiz var. Her zaman yatırım ve üretim odaklı, ülkemize katma değer yaratan ürünler geliştirmek ana hedefimizdir” dedi.
ÜRETİMİNİN YÜZDE 80’İNİ İHRAÇ EDİYOR
Üretimin yüzde 80’ini ihraç ettiklerini belirten Ayaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyada 6 kıtada 75 ülkeye ihracat yapıyoruz. Türkiye’de alanımızdaki pazar payımız yüzde 90 civarında. Kurumsallaşma hedefi doğrultusunda alanında deneyimli, profesyonel yöneticilerle çalışıyoruz. Ar-Ge’ye özel önem veriyoruz. Bu konuda yetkin bir grup kurduk. Tarım makineleri alanında uzun yıllara dayanan tecrübemiz ile standart ürünlerin yanı sıra; Ayrıca müşterilerimizin teknik ihtiyaç ve gereksinimlerine göre özel tasarım ürünler de üretmekteyiz. “Yıllardır en iyi bildiğimiz işi, kaliteye ve inanca odaklanarak yapmaya devam ediyoruz.”
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı